Корисні поради
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 589.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 149.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 25.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 135.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.
  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/admin/web/sdar.com.ua/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 879.

Порада №100

Почніть день дитини з вівсяної каші з цільного зерна з молоком і нарізаними свіжими фруктами. Так ви забезпечите її організм енергією. Або приготуйте омлет з апельсиновим соком, щоб поліпшити засвоєння заліза.

Порада №99

Нехай на столі у вас завжди буде миска з нарізаними фруктами або овочами. Так ви забезпечите дитину денною рекомендованою дозою рослинних волокон. Відмовтеся від фруктового соку - у свіжих фруктах і овочах набагато більше волокон і менше цукру.

Порада №98

Для приготування фруктового льоду потрібно вибирати тільки свіжі та якісні інгредієнти. Найсмачніший фруктовий лід - це той, який зроблений з натурального соку з високим вмістом м'якоті.

Порада №97

Щоб ваша дерев'яна обробна дошка довше залишалася як нова, періодично натирайте її декількома краплями рослинної олії. Це також допоможе запобігти прилипання їжі до дошки.

Порада №96

Більшість страв потрібно солити в кінці приготування. Коли ми солимо, ми орієнтуємося на обсяг страви: чим більше обсяг - тим більше солі. Але в процесі приготування зайва рідина википає, і обсяг страви стає менше, ніж ми розраховували, в результаті - пересіл.

Порада №95

Щоб млинці виходили тонкими і хрусткими, а також легко знімалися зі сковороди, при готуванні додайте в тісто 2 столові ложки крохмалю.

Порада №94

Щоб довше зберегти зелень свіжою, змішайте її з сіллю, так вона простоїть в холодильнику 2-3 місяці. А якщо залити зелень оцтом, вона буде зберігати свій аромат більше року.

Порада №93

Не можна зберігати фрукти з теплих країн в холодильнику. При низьких температурах тропічні фрукти загнивають і виділяють шкідливі речовини. Краще прибрати цитрусові на полицю в шафу. Гранат і хурму краще загорнути в декілька шарів паперу і зберігати в сухому місці при кімнатній температурі.

Порада №92

Купуючи цукерки, зверніть увагу, при якій температурі вони зберігаються в магазині. Вона повинна бути на рівні +18 ... + 20 ° С. При більш низькій - на шоколаді може з'явитися білий наліт, при високій - вони розтануть. Цукерки, які не розтаяли будуть гриміти в коробці, якщо її потрясти.

Порада №91

Правильна постава потрібна не тільки для краси, а й для міцного здоров'я. Постійно себе контролюйте. Сидячи за комп'ютером, прогулюючись по вулиці, стоячи в черзі, згадуйте мамині слова і не сутультеся.

Порада №90

Щоб почистити кавомолку, досить змолоти в ній жменьку рису, прибрати муку і протерти сухим рушником.

Порада №89

Краще купувати чай, упакований не в паперові, а в нейлонові пакетики, або пакетики, виготовлені з кукурудзяного крохмалю або ненатурального шовку. Папір спотворює смак чаю і не дає чаїнкам як слід завариться.

Порада №88

Заварюючи пакетований чай, зверніть увагу на його колір. Якщо чай вийшов бляклим і каламутним - перед вами сурогат, якщо ж прозорим і насиченим - це якісний чай. У смаку чаю ​​не повинно відчуватися присмаку або запаху клею.

Порада №87

Не зберігайте банани одним гроном або з іншими фруктами. Розділіть гроно, і тримаєте банани окремо один від одного. Цей фрукт виділяє газ, який сприяє швидкому дозріванню інших фруктів (та інших бананів). Окремо вони будуть довше зберігатися.

Порада №86

Брускові сири доцільно зберігати загорненими в серветку, просочену рослинною олією або оцтом, або тримати їх у солоній воді.

Порада №85

Ніколи не пропускайте сніданок. Відмовившись від ранкового прийому їжі, ви сильно сповільните обмін речовин. До того ж, у другій половині дня голод змусить вас переїдати.

Порада №84

Якщо ви збираєтеся приготувати попкорн, замочіть зерна у воді на 10 хвилин. Обсушіть і готуйте попкорн як звичайно. Так він приготується швидше, стане більш пухнастим, і в ньому буде менше зерен, які не розкрилися.

Порада №83

Вода після варіння яєць просто незамінна для ваших домашніх рослин. З її допомогою вони можуть отримати корисні мінеральні солі, які виділяє шкаралупа під час кипіння води.

Порада №82

Щоб приготувати відмінне пюре, вибирайте картоплини з гладкою жовтою шкіркою, оскільки картопля з коричневою або червонуватою шкіркою для пюре не годиться. Після варіння така картопля стає клейкою.

Порада №81

Якщо ви варите каву в турці, завжди ставте найслабший вогонь. Використовуйте турку з вузьким горлечком. Додайте сіль - невелику щіпку. Вона сприяє посиленню аромату кави.

Порада №80

Якщо ви ласун, натуральний темний шоколад ідеально задовольнить цей потяг. Він краще, ніж десертні закуски, які містять рафінований крохмаль, що руйнує вітаміни, необхідні для отримання енергії. Так як до складу шоколаду входить цукор, слід обмежити його споживання до 57 г в день.

Порада №79

Щоб проростити пшеницю в домашніх умовах, потрібно: перебрати зерно, промити і залити водою на ніч. Вранці потрібно злити воду, промити зернятка і розкласти на тарілці, накрити лляною тканиною. На наступний день у вас на обід буде дуже смачна і корисна страва.

Порада №78

Найкорисніший сніданок - вівсяна каша з медом замість цукру, свіжими ягодами або сухофруктами. У таку кашу можна покласти трохи горіхів. Вівсяну кашу краще варити на молоці - так вона буде більш ситною і поживною.

Порада №77

Від дитячого кашлю позбавить така суміш: одне терте яблуко, одна цибулина і одна морква. Додайте 2 столових ложки меду, добре перемішайте, давайте дитині по 1 чайній ложці в теплому вигляді 4-5 разів на день.

Порада №76

Щоб добре вимити овочі та фрукти, налийте в миску 2-3 л води. Додайте в неї 3 столові ложки соди і змоченою в розчині губкою потріть плоди, а потім сполосніть їх під проточною водою.

Порада №75

Щоб убезпечити організм від застуди, займіться загартовуванням. Приймайте вранці прохолодний душ протягом 5-8 хвилин. Струмки води тонізують біологічно активні точки, які підвищують захисні сили організму.

Порада №74

Якщо суп пересолений, в нього потрібно опустити на ложці шматок цукру. Як тільки цукор почне розчинятися, ложку вийняти. Цукор вбирає в себе надлишок солі. Можна покласти в суп і сиру цілу картоплину, а через кілька хвилин її вийняти.

Порада №73

Щоб вибрати стиглий кавун, піднесіть його до вуха і добре натисніть руками. Якщо ви почуєте поскрипування, значить ягода стигла. При постукуванні по кавуну, у стиглого звук буде чистим, у недозрілого - глухим. Намагайтеся вибирати великі, але легкі кавуни.

Порада №72

Щоб голубці в каструлі при тушкуванні не пригорали, покладіть на її дно кришку меншого діаметра ручкою вгору. На кришку покладіть капустяне листя, а на них викладіть голубці.

Порада №71

Визначте, чи достатньо рідини ви випиваєте. Ущипніть себе за руку з зовнішнього боку долоні: якщо шкіра розгладжується повільно - клітинам потрібна волога, якщо швидко - рідина в нормі.

Порада №70

Чистіть весняні фрукти й овочі особливо ретельно. Більшість з тих плодів, що дожили до весни піддавалися зовнішній консервації за допомогою різноманітних речовин. Зняття верхнього шару допоможе в значній мірі від них позбутися.

Порада №69

Розмовляючи з маленькою дитиною, краще присісти, а не нахилитися до неї. Так ви опинитеся з малюком «на рівних», і ваша бесіда буде більш довірливою і дружньою.

Порада №68

Вибираючи консервований зелений горошок, дивіться на дату виготовлення. Той, який вироблений у травні - найкращий. У другій половині червня - трохи жорсткий. Липневий може бути крохмалистим. У всі інші місяці консерви робляться з відновленого, сухого горошку.

Порада №67

Каша з молоком буде смачнішою і кориснішою, якщо окремо відварити крупу і закип'ятити молоко, а потім з'єднати. Так молоко не втратить свої амінокислоти.

Порада №66

Щоб розрізаний кавун залишався соковитим і не стікав, треба класти його в холодильник розрізаної стороною вниз, а не навпаки.

Порада №65

Щоб очистити нагрівальний елемент електрочайника від накипу, закип'ятіть в ньому оцет і воду в пропорції 1:1.

Порада №64

Зробити фарш зі шматка м'яса, якщо немає м'ясорубки, простіше простого. Беремо заморожений шматок м'яса і просто натираємо його на тертці, потім розморожуємо і зливаємо зайву воду. Фарш готовий!

Порада №63

Якщо стакан застряг в іншому стакані і витягнути його неможливо, покладіть лід у внутрішній стакан, а зовнішній - занурте в теплу воду. Під впливом тепла склянку розшириться, а холодна склянку зменшиться, і їх легко можна буде роз'єднати.

Порада №62

Якщо у вас підгоріла сковорода під час смаження і ви ніяк не можете відтерти її - поставте посуд на вогонь, налийте води і додайте оцет. Коли рідина закипить - можна починати відтирати дерев'яною лопаткою.

Порада №61

Якщо на пікніку ви вирішили приготувати відмінний шашлик, то хороші вугілля вам просто необхідні. Коли вугілля в багатті вже готові, а вогонь ніяк не спадає, візьміть кам'яну сіль і щедро посипте нею вугілля. Жар стане рівним і сильним, а вогонь зіб'ється.

Порада №60

Щоб позбутися гикавки потрібно взяти чайну ложку цукрового піску і проковтнути її. Головне не розчиняти цукор у роті, а саме проковтнути. У цьому випадку солодкого ви так і не відчуєте, але через хвилину гикавка пройде.

Порада №59

Чим жирніший лосось ви вживаєте, тим він корисніший. Жир лосося є фантастичним джерелом Омега-3 жирних кислот, які благотворно впливають на розвиток і правильне функціонування мозку, а також покращують пам'ять.

Порада №58

Залишки вина можна заморозити у форми для льоду і додавати кубики під час приготування супів і соусів.

Порада №57

Недоспілі помідори можуть дозріти і в домашніх умовах, якщо покласти їх плодоніжкою вгору в сухе, тепле, темне місце. Слід переконатися, що овочі «здорові» - ніде не пошкоджені, не пом'яті, зірвані зі здорового куща.

Порада №56

Найпростіший спосіб вберегти очі від подразнення при обробці ріпчастої цибулі: перед роботою потрібно вмочити ніж в холодну воду.

Порада №55

Лимон здатний повернути до життя салат, який почав в'янути. Для цього потрібно в миску з холодною водою додати сік одного лимона, покласти зелень в розчин і залишити її на годину.

Порада №54

Для того, щоб додати свіжість вчорашнім млинцям, потрібно кожен з них з одного боку злегка посипати цукром, згорнути вчетверо, викласти на злегка змащену олією або покриту папером для випічки форму, поставити на 4-5 хвилин в духовку, попередньо нагріту до максимуму.

Порада №53

Щоб страви на грилі були смачнішими, використовуйте для їх приготування такі спеції: червоний перець, запашний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх, кмин, імбир, перець чилі.

Порада №52

Мигдаль легко чиститься, якщо покласти його в киплячу воду і прогріти 30 секунд на повній потужності.

Порада №51

Щоб зробити натуральний ароматизатор для дому, потрібно нарізати кружечками лимон, додати 3-4 гілочки розмарину і кілька крапель ванільного екстракту, скласти все в банку, залити водою і дати настоятися. Для того, щоб суміш почала віддавати аромат - підігрійте її.

Порада №50

Вершкове масло зробить три страви набагато смачніше: кашу, яєчню і тушковану спаржеву квасолю.

Порада №49

Хліб слід зберігати у великій фарфоровій тарілці з фарфоровою кришкою - так він не буде черствіти. На дно тарілки насипте крупну сіль - це захистить хлібобулочні вироби від цвілі.

Порада №48

У всі банки і коробки, в яких зберігаються крупи, макарони та борошно покладіть по два зубчики часнику. Головне, щоб шкірка не була пошкоджена, і не визирала м'якоть. Так всі припаси будуть надійно захищені від будь-яких шкідників.

Порада №47

Яловичина і баранина стануть набагато м'якішими і соковитішими, якщо перед запіканням шматок м'яса посолити, поперчити, нашпигувати часником і обернути банановою шкіркою, яку потрібно закріпити кулінарною ниткою.

Порада №46

Щоб ріпчаста цибуля не надавала вашому салату гіркого присмаку, дрібно накришіть її, покладіть у друшляк і облийте окропом, після чого сміливо додавайте у страву.

Порада №45

Якщо вашій дитині не подобається запропонована вами корисна страва на обід, постарайтеся переконати її спробувати: з'їсти половинку порції, а другу половинку вибрати на свій смак з наявної їжі.

Порада №44

Перед тим, як покласти квашену капусту в борщ, тушкуйте її окремо на соняшниковій олії в невеликій кількості рідини. Капуста при тривалому тушкуванні втрачає зайву гостроту, набуває приємний смак і аромат.

Порада №43

Червоний болгарський перець містить рекордну кількість вітаміну С. Щодня необхідно з'їдати два свіжих перця - це покриє добову потребу організму у вітаміні С.

Порада №42

Знежирений сир зміцнює серце, сприяє розширенню судин, є джерелом кальцію, магнію, калію. Щодня треба їсти не менше 100 грам сиру.

Порада №41

Якщо після важкого робочого дня ви почуваєте себе втомленими, але не можете заснути, випийте гарячий напій. Краще всього для цих цілей підійде ромашковий чай, який допоможе вам не тільки розслабитися, але і спати міцно всю ніч.

Порада №40

Однією з найкорисніших ягід для очей вважається чорниця. Якщо немає свіжих ягід, можна замінити їх свіжозамороженими - в них також міститься достатня кількість корисних речовин для вашого зору.

Порада №39

Дріжджі можна замінити сумішшю соди і лимонної кислоти, взятих у рівних пропорціях. У тісто додайте стільки суміші, скільки має бути дріжджів. У цьому випадку чекати, поки тісто підніметься, не варто - відразу випікайте.

Порада №38

Переварена картопля легко кришиться, при цьому її незручно їсти і вона непридатна для подачі на святковий стіл. Щоб уникнути цього, помістіть нарізану картоплю в холодну воду на 5 хвилин і висушіть її перед приготуванням.

Порада №37

Розморожуючи м'ясо, полийте його невеликою кількістю оцту. Він не тільки зробить м'ясо ніжнішим, але і допоможе розморозити його швидше.

Порада №36

Замішувати манну кашу краще не звичайною столовою ложкою, а вінчиком. Таким чином, вся консистенція каші, яка знаходиться в каструлі, буде перемішуватися рівномірно, і ви не знайдете жодної грудочки.

Порада №35

Варені овочі слід різати охолодженими. Якщо приготувати салат з теплих овочів, він буде несмачним і швидко зіпсується. Також салат може зіпсуватися, якщо при його приготуванні змішувати теплі продукти з охолодженими.

Порада №34

Якщо у вас поганий настрій, з'їжте помідор. Цей овоч містить гормон щастя - серотонін. Особливо корисні для заспокоєння нервової системи рожеві помідори.

Порада №33

Від чищення картоплі темніє шкіра на руках. Щоб цього уникнути, необхідно перед роботою змочити руки оцтом і дати їм висохнути, а після роботи одразу вимити з милом.

Порада №32

Щоб краї домашнього пирога не підгоріли, закрийте їх смужками алюмінієвої фольги. Фольга не дає краям підсмажитися раніше, ніж підрум'яниться весь пиріг.

Порада №31

Якщо молоко скисає швидше, ніж закінчується, додайте в упаковку дрібку солі відразу після того, як ви її відкриєте. Так воно довше залишиться свіжим.

Порада №30

Якщо при варінні бульйону піна опустилася на дно, влийте в нього трохи холодної води. Піна підніметься на поверхню, і її можна буде зібрати.

Порада №29

Якщо суп, соус або печеня виходить занадто жирним, киньте в каструлю кубик льоду. Лід притягне весь жир, і ви зможете його зібрати.

Порада №28

При варінні, смаженні, тушкуванні, рибу слід солити щедро. Якщо ви збираєтеся смажити рибу, посоліть її за 10-15 хвилин до приготування, тоді в процесі приготування вона не буде розвалюватися.

Порада №27

М'ясо потрібно солити помірно: у його складі і так містяться різні солі. М'ясо зазвичай солять відразу, перед тим як смажити, або в процесі смаження, перевертаючи шматок. Печінку смажать несолоною, інакше вона виходить занадто жорсткою.

Порада №26

М'ясний бульйон потрібно солити приблизно за півгодини до готовності. А грибний - слід солити в самому кінці. Деякі продукти, наприклад, бобові: горох, квасоля, сочевиця - солять за п'ять хвилин до зняття з плити, тому що вони дуже довго варяться в солоній воді.

Порада №25

Тверді овочі, такі як картопля, морква, цибуля потрібно зберігати в плівці або пластиковій коробці, але ні в якому разі не тримати їх у холодильнику, де вони швидше зіпсуються.

Порада №24

Якщо ви хочете отримати смачні варені овочі, потрібно опустити їх у воду після того, як вона закипить. Якщо ж ви хочете щоб смачним був бульйон - треба починати варити овочі в холодній воді.

Порада №23

Щоб рис або макарони не злипалися при варінні, потрібно додати у воду трохи соняшникової або оливкової олії, або обдати в друшляку холодною водою після варіння.

Порада №22

Щоб яєчня була пишною можна додати дві ложки холодної води на один стакан яєць, гарненько збити масу вінчиком або виделкою.

Порада №21

Муку для млинців потрібно обов'язково просівати безпосередньо перед приготуванням тіста. У процесі просіювання борошно розпушується повітрям, і тісто для млинців виходить м'яким і пишним.

Порада №20

Закриті пироги змащують перед випічкою збитим яйцем, молоком, цукровою водою. Завдяки цьому на готовому пирозі з'являється апетитний блиск. Найкращий блиск виходить при змазуванні жовтками.

Порада №19

Запах риби можна послабити, якщо перед приготуванням загорнути її на 2-3 години в тканину, просочену оцтом, або додати в панірувальні сухарі (борошно), призначені для смаження риби, трохи тертого сиру.

Порада №18

Дітям віком до 3 років потрібно 400-500 мл молока і молочних продуктів на добу. Цієї кількості достатньо для потреби зростаючого організму в білках, жирах, вітамінах та мікроелементах, що містяться у коров'ячому молоці.

Порада №17

Різноманітність продуктів - ключ правильного дитячого харчування. Широкий вибір продуктів дозволить підтримати правильний розвиток організму дитини і зберегти її здоров'я.

Порада №16

Мікрохвильова піч допоможе видавити сік з лимона або апельсина практично до крапельки навіть при наявності товстої шкірки у цитрусового. Прогрійте фрукти кілька хвилин у мікрохвильовій печі, дайте охолонути - і ви з легкістю вичавите з них сік.

Порада №15

Тісто має бути не тільки смачним, але і красивим. Щоб виконати цю задачу, потрібно додати в нього розтертий жовток. А якщо ви додасте щіпку порошку шафрану або імбиру - тісто стане не тільки красивим, але і ароматним.

Порада №14

Фольгу можна використовувати, щоб повернути свіжість зачерствілому хлібу. Загорніть його у фольгу і поставте в духову шафу, розігріту до 180 градусів на 10 хвилин. Хлібець стане м'яким і свіжим.

Порада №13

Фрукти слід зберігати окремо від овочів в контейнері холодильника. Не мийте їх перед зберіганням - надлишок води прискорює розкладання. На відміну від цілих лимонів, нарізані краще зберігати в холодильнику, загорнувши в харчову плівку.

Порада №12

Притупились кухонні ножиці? Не поспішайте викидати їх та купувати нові. Щоб заточити ножиці, візьміть аркуш алюмінієвої фольги і складіть його в кілька разів, поріжте складену фольгу ножицями, що притупилися.

Порада №11

Лимон має антибактеріальні властивості, тому з його допомогою можна продезінфікувати обробні дошки. Протріть дошки половинкою лимона, через кілька хвилин промийте їх теплою водою.

Порада №10

Ви зможете легко та просто замінити майонез сметаною, додавши в неї розтертий жовток круто звареного яйця і одну чайну ложку гірчиці.

Порада №9

Щоб рис вийшов білим та розсипчастим, засипайте його тільки в киплячу підсолену воду, додавши кілька крапель лимонного соку або розчинену у воді лимонну кислоту. Не накривайте посуд, в якому вариться рис.

Порада №8

2 шматочки цукру, попередньо розчинені у невеликій кількості оцту, можуть замінити в соусі біле вино.

Порада №7

Для додання блиску скляному посуду його потрібно мити з додаванням 1 столової ложки солі або 1 столової ложки оцту на 1 літр води, потім сполоснути чистою теплою водою і витерти лляним рушником.

Порада №6

Вирішили приготувати котлети, а в холодильнику не знайшлося яєць? Вихід є! Використовуйте картопляний крохмаль –  на 250 г м'ясного фаршу - 1/2 столової ложки крохмалю. Такі котлети відмінно підрум'яняться і прожаряться.

Порада №5

Якщо готовий пиріг прилип до листа, потримайте лист над паром. А якщо він не виймається з форми - оберніть її на кілька хвилин мокрим рушником або поставте на каструлю, наповнену холодною водою.

Порада №4

Слідкуйте за тим, щоб у білок, який ви зібралися збивати, не потрапило ні краплі жовтка, інакше білок не зіб'ється. Найкраще використовувати фарфоровий або фаянсовий посуд, і перш ніж збивати, слід охолодити яйця на льоду або в холодильнику.

Порада №3

Щоб переконатися, свіже яйце чи ні, опустіть його в солону воду (100 г солі на 1 л води). Свіже яйце потоне, а зіпсоване неодмінно випливе на поверхню.

Порада №2

Пересолений суп можна зробити їстівним, якщо опустити в нього жменьку вареного рису, зав'язаного в марлю: рис вбере в себе всю зайву сіль.

Порада №1

Якщо ви готуєте тісто з родзинками, промийте їх спочатку в гарячій воді, після чого посипте борошном. У цьому випадку родзинки розподіляться по тісту рівномірно.